Comentarii

Un apartament vechi renăscut urban și cosmopolit

Un apartament vechi renăscut urban și cosmopolit



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Această casă, situată într-o clădire din Eixample-ul din Barcelona, ​​implica particularități în ceea ce privește distribuția și structura datorită locației colțului din clădire. Locuința inițială a fost distribuită într-o cameră de zi în poziția șamponului și dormitorul principal la celălalt capăt al fațadei. Bucătăria, foarte mică și întunecată, comunica cu camera de zi prin holul de distribuție. Din bucătărie puteți accesa baia care conținea singurul duș din casă, iar în față era un alt dormitor. Această distribuție a generat spații foarte întunecate.

Nook Architects a transformat toate piesele și a scos unul dintre dormitoare pentru a câștiga spațiu în zona de zi. După reformă, pozițiile livingului și ale bucătăriei au fost inversate și se deschide o deschidere verticală în peretele de încărcare care le separă, astfel încât acestea să câștige în relație spațială și iluminare. Dormitorul principal este acum situat în șampon, câștigând spațiu. În locul ocupat de bucătăria veche se află o baie mare cu ușă din policarbonat translucid. Când lumina din baie este aprinsă, acest panou glisant acționează ca o lampă verticală, extinzând senzația spațială a părții centrale a casei. Singurele piese care își mențin poziția inițială sunt camera secundară și o toaletă complet renovată.

Relația dintre camera de zi și dormitorul principal a fost, de asemenea, îmbunătățită datorită unei uși glisante mari care se integrează cu culoarea ocru a peretelui despărțitor.

Publicitate - Continuați să citiți mai jos Un proiect cu multă lumină

Noua distribuție a spațiilor reușește să tragă lumina care intră de pe fațadă în partea cea mai întunecată a casei. În plus, relația dintre spațiile de zi este îmbunătățită, mai mult în conformitate cu stilul de viață actual.

Pentru viața modernă

În reformă, s-au păstrat principalele tâmplării din fațadă, restaurându-le pentru vopsirea ulterior cu smalț. În loc de ochelarii singuri de 4 mm, a fost amplasat un geam dublu cu o cameră de aer. Toate sunt conforturi în noua casă.

Caramida vazuta, bolti si grinzi de lemn

Materialele și nuanțele folosite de studioul Nook Architects în această reformă au un aspect foarte natural: lemn nestăcut pentru pardoselile sufrageriei și dormitoarelor, desen geometric pentru pardoseală hidraulică pentru bucătărie și băi și texturi ceramice vernisate în mat în perete structural și bolți. O parte din pereți au fost lăsați neacoperite pentru a îmbunătăți texturile ceramice. Restul nuanțelor apartamentului: alb, ocru și gri.

Cărămidă și perete

Detaliu de perete de cărămidă și perete de jumătate de înălțime ca bază cu obiecte deco.

Materiale din sala de mese

Masă din fier și lemn cu scaune din lemn și scaun tapițat.

O perete despărțitor și glisant

Relația dintre camera de zi și dormitorul principal a fost, de asemenea, îmbunătățită, grație unei uși glisante mari, care se integrează cu culoarea ocru a peretelui despărțitor, dispărând atunci când este deschis.

Cu ușa închisă

În partea superioară a acestei partiții ocre a fost instalată o oglindă, care atinge o senzație spațială de adâncime și, în același timp, posibilitatea de a obscuriza complet camera principală.

Dormitorul principal

Dormitorul principal a câștigat spațiu acum, în momentul în care se află acum în șanț. Pe tavanul dormitorului bolțile își schimbă orientarea: aici sunt radiale pentru a salva poziția din clădire.

Pleacă din zona de zi

Priviți din sufragerie spre bucătărie prin două deschideri care comunică cu bucătăria, baia și al doilea dormitor și toaleta. La sfârșitul galeriei puteți vedea distribuția spațiului pe planul etajului.

Camera de zi

Grinzi deschise și bolți pe acoperiș. Foarte personal Aici, în sufragerie, o zonă de lectură și de adunare. În partiție, trebuie să poți plasa un modul cu dispozitivele audiovizuale. Canapeaua ar fi în mijlocul sufrageriei, lângă sala de mese, împărțind spațiul.

Spre bucătărie, baie și toaletă

Întreaga zonă a bucătăriei, a băii și a toaletei, precum și a distribuitorului în al doilea dormitor a fost acoperită cu plăci geometrice albe și galbene.

Conexiune vizuală

Vedere a acceselor din zona zilei către restul casei.

Bucătărie distribuită în L cu peninsulă

Bucătăria este distribuită în L cu spațiu de lucru și depozitare față cu mobilier înalt. Spațiul este completat cu o peninsulă cu barul desatuinos.

Podea geometrică

Vedere din bucătărie în dormitor și toaletă.

Lumina naturală care este distribuită

Lumina naturală a fațadei principale pe care o primesc direct sufrageria, sufrageria și dormitorul principal este aruncată în restul casei de spațiile deschise din fața care separă bucătăria, baia și zona de zi a dormitorului.

Fără uși

Mergeți fără uși, conexiune totală.

Baia

În poziția bucătăriei vechi se află o baie mare cu ușă translucidă din policarbonat.

O resursă luminatoare

Când lumina din baie este aprinsă, acest panou glisant acționează ca o lampă verticală.

Cu duș și cabină

Interiorul băii cu duș. Lângă ecranul dușului de sticlă este o ușă de sticlă prin care accesați cabina de toaletă.

Toaletă cu ușă glisantă

Toaleta cu ușă glisantă. Se confruntă cu al doilea dormitor.

Planul de distribuție a locuințelor


Video: IADUL din APARTAMENT (August 2022).