Sfaturi

Un apartament renovat în Madrid de los Austrias

Un apartament renovat în Madrid de los Austrias

În Madrid de los Austrias, între Palatul Regal și tradiționalul Mercado de San Miguel, un cuplu care își pregătește nunta a găsit, într-o clădire construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, podeaua perfectă pentru a-și începe noua viață împreună. Ei bine, nu a fost tocmai perfect: distribuția nu i-a convins destul de mult, dar lumina ei, liniștea zonei (în care au trăit o viață) și farmecul elementelor originale i-a convins să parieze pe ea și să o pună mâinile studioului ACGP Arquitectura și arhitectul Luis J. Aguilar pentru a-l condiționa.

Primul lucru pe care l-au făcut a fost să-și reconfigure încăperile: „Cu un aspect general în formă de C și accesul său în partea centrală, am împărțit casa în două spații: zona publică din dreapta, cu sufrageria și bucătăria cu cămară iar zona privată din stânga, cu două dormitoare, două băi și un dressing ”, explică ei. Băile, spațiile de depozitare și dressingul erau amplasate în interior, în spațiile fără lumină naturală și încăperile unde se făcea mai multă viață lângă balcoanele mari.

În momentul reformării, au recuperat toate elementele originale pe care le-au putut și au fost realizate cu plăci hidraulice, o cadă scutită și ușa de sticlă a bucătăriei altor lucrări ale clădirilor din același timp. Noile materiale, cum ar fi lemnul podelelor sau tâmplăria interioară, au fost alese într-un stil care dialogează cu cel precedent, precum și mobilierul, care accentuează stilul spațiilor.

Fotografii: ACGP Architecture
www.acgp.es
ww.luisjaguilar.com

Publicitate - Continuați să citiți sub Spațiul unic

Arhitecții studioului ACGP ei afirmă că bucătăria este „spațiul cu o personalitate mai mare a casei, prin aerul său de epocă, pentru lățimea sa, lumina (deoarece dă două fațade principale ale clădirii) și priveliștile sale: se vede frumoasa biserică din San Nicolás și se aud clopotele sale ".

materiale

Pardoseala de țiglă hidraulică a fost recuperată dintr-o lucrare a unei clădiri vechi. Blatul și partea din față a bucătăriei sunt confecționate din marmură Macael, iar mobilierul, confecționat pe măsură și doar scăzut pentru a conferi o proeminență ferestrei și priveliștilor sale, sunt imitații din lemn.

Mic dejun cu vedere

Spațiul central a fost lăsat să plaseze "o masă și scaune din lemn cu spătaruri și scaun din răchită, pentru a lua micul dejun dimineața în timp ce soarele vine prin ferestre. Un loc confortabil și cald care vă invită să stați", explică arhitecții.

cămară

Bucătăria a fost luminată datorită cămarii și zonei de spălătorie atașate, cu o mulțime de spații de depozitare.

Fiți conectat

Proprietarii au dorit să fie conectate bucătăria și camera de zi, dar acestea ar putea deveni independente atunci când este necesar. S-a realizat datorită unei uși glisante pe care le-au recuperat dintr-o lucrare.

Vedere din față

Camera de zi văzută din bucătărie. Cele două camere au ferestre mari cu vedere la stradă.

decorare

Mobilierul a fost selectat pentru a contribui la accentuarea farmecului trecutului podelei.

dialog

Podelele sunt noi, dar a fost selectat un lemn care dialogează elementele originale și salvate.

Recuperați esența

Obloanele albe din lemn sunt originale ale clădirii din 1880. Arhitecții le-au refăcut.

Bine înconjurat

O bancă Thonet, un balansoar Eames, două fotolii albe și o canapea mare din catifea roșie alcătuiesc zona de zi.

distribuire

Apartamentul de 142 de metri pătrați este în formă de C, astfel că jumătate a fost alocată pentru zonele comune și cealaltă jumătate pentru cele private, cum ar fi dormitoare și băi.

coridorul

Pentru a nu părăsi coridorul în întuneric, ferestrele interioare au fost instalate în partea superioară a camerelor cu lumină naturală.

Pasiune roșie

Un perete vopsit în roșu aduce o notă de culoare pe coridor și rupe monotonia albului.

Ia loc

La poalele dormitorului oaspeților, câteva scaune din lemn și răchită.

Dormitorul principal

Dormitorul principal (în fundal) are un dressing și o baie.

Personalizat

Pansamentul personalizat a fost plasat între dormitor și baie, „amortizând sunetul dușului, pe care îl apreciază având în vedere diferența în programul cuplului”, explică arhitecții.

Baie principală

Baia principală are două chiuvete, iar toaleta separată de restul.

Foarte natural

Albul și fibrele sunt principalii protagoniști ai acestui spațiu.

cadă de baie

Cada scutită recuperată de la o lucrare. Lângă ea, o scară servește ca șină de prosop.

A doua baie

Pereții și pardoselile de culoare gri deschis pentru a da continuitate spațiului.

Ceramica manuală

Tigla ceramică a băilor este de la firmă realizate manual și nici o piesă nu este aceeași cu cealaltă. „Aduc delicatețe și o notă de culoare”, explică din studiul ACGP.